Olt: Dosare penale pentru mai multe infracțiuni privind braconajul / FOTO

Doi bărbați din localitatea Osica de Sus s-au „pricopsit” cu dosare penale după ce au fost prinși de polițiști în timp ce pescuiau ilegal pe un lac de acumulare din județ. Lor le-au fost luate peștele pe care îl prinseseră, plasele folosite la pescuit, dar și o barcă pneumatică.

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat, joi, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pe raza județului Olt.

Astfel, în urma unei acțiuni desfășurată  în zona lacului de acumulare Ipotești, polițiștii au identificat doi bărbați, de 34 și 41  ani, ambii din comuna Osica de Sus, sat Tomeni, care se aflau pe malul râului, având asupra lor o barcă pneumatică.

În urma verificărilor, s-a stabilit că barca nu prezenta marcaj exterior corespunzător și fără a prezenta licență sau autorizație de pescuit.

„Existând suspiciunea ca cele două persoane desfășoară activități de pescuit comercial ilegal, s-a solicitat sprijinul lucrătorii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportici Olt, care au identificat în râul Olt, în zona în care au fost depistate cele două persoane, plase monofilament și multifilament, cu o lungime totală de aproximativ 2.000 m, în care se afla prinsă cantitatea de 29,5 kg pește, diferite specii”, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Olt.

Barca pneumatică și plasele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi depuse la Camera de Corpuri Delicte, din cadrul Poliției municipiului Slatina.

Cantitatea de 29,5 kg pește, de diferite specii, în valoare de 147,5 lei,  a fost predată unei societăți comerciale, din municipiul Slatina, urmând ca această să fie valorificată în condițiile legii.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

Plase confiscate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here