Se anunță hemoragie de plecări din PNL Olt: Liberalii slătineni au mai pierdut un om

Exif_JPEG_420

Liberalii din Olt se confruntă nu doar cu grave probleme de imagine sub conducerea interimară a președintelui Liviu Voiculescu, dar și cu pierderi importante de oameni din conducerea principalelor organizații.

Numărul celor au ales să părăsească tabăra liberalilor olteni s-a mărit cu plecarea unui alt membru al Biroului Local al PNL Slatina. Este vorba de juristul Sorin Costescu, care, cel mai probabil, se va îndrepta către ALDE.

Contactat de OLT-ALERT, Costescu a recunoscut plecarea din PNL și a și enumerat cîteva motive care, potrivit unor surse din PNL Olt, îi macină și pe alți liberali.

„Unul dintre motivele principale este faptul că, la ora actuală, PNL Olt este condus de un om cu probleme penale. Este vorba de domnul Voiculescu, care în prezent conduce organizația de pe o poziție de interimat, dar și-a anunțat oficial candidatura pentru această funcție și lucrul acesta nu este tocmai unul bun pentru imaginea organizației și, implicit, a partidului. Dânsul beneficiază, evident, de prezumția de nevinovăție, dar, totuși, este judecat pentru fapte foarte grave, respectiv pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Apoi, am înțeles că la următoarele alegeri locale domnul Sorin Țîrcomnicu, președintele PNL Slatina, ar dori să candideze pentru funcția de primar al municipiului. Nu am nimic cu domnia-sa, este extraordinar ca om, ca suflet, ca prieten, dar, cu regret o spun, nu are anvergura și carisma necesare pentru o asemenea candidatură, astfel că, într-o astfel de eventualitate, eu refuz să fac campanie pentru o cauză dinainte pierdută”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Sorin Costescu.

Întrebat dacă intenționează să intre într-o altă formațiune politică, el a spus că este posibil să intre în ALDE, pentru a continua să facă politică alături de fostul candidat al PNL la funcția e primar al Slatinei, Marius Bălașa.

Sorin Costescu

După ce, în urmă cu câteva luni, Dan Stana, prim-vicepreședinte al PNL Olt, a părăsit partidul plecând spre ALDE, un alt liberal cu funcție politică a trecut, recent, în rândurile Alianței Liberalilor și Democraților. Este vorba de Viorel Marinescu, vicepreședinte al PNL Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here