8 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină

Sursa foto: miscareaderezistenta.ro

Ai aflat că ești însărcinată și acum îți faci o mulțime de griji referitor la perioada care va urmă? Să știi că nu ești singură care trece prin aceste momente! Toate viitoarele mămici, după perioada de fericire de la început când au aflat minunată veste, trec printr-o perioada de temeri și întrebări. Deci este firesc să ai acum întrebări, unele poate copilărești! Nu te sfii să cauți răspunsul și rămâi încrezătoare în tot ceea ce va urmă pentru că natură lucrează întotdeauna cât se poate de bine!

O să trecem acum în revista pentru ține câteva din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină.

1.In perioada de sarcina memoria nu te mai ajută la fel de mult Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că, datorită schimbărilor hormonale, capacitatea de memorare a viitoarei mămici se micșorează considerabil. Deci, dragă mea, dacă ai observat că nu mai reții informațiile la fel de ușor că înainte, sau poate chiar deloc, nu te speria! Ceea ce se întâmplă este perfect firesc și, de îndată ce vei naște, îți vei redobândi această functie.

2. In perioada sarcinii vei reține lichide și vei avea nevoie de pantofi cu un număr mai mare Sunt sigură că te-ai gândit deja că în curând vei avea nevoie de haine mai largi, dar să știi că și de încălțări mai mari! Să nu fii surprinsă dacă, într-o bună zi, o să constați că nu îți mai vin pantofii! Din nou, e un fenomen firesc și perfect normal – ai reținut lichide și piciorul s-a mărit. Sigur, în scurt timp după naștere, îți vei redobândi măsurile initiale

3.Copilul te aude în perioada de sarcina Sa nu ai nici un dubiu asupra faptului că poți începe să vorbești și să comunici cu copilul tău încă de pe acum! Micuța făptură aude vocea ta, dar și o mare parte din sunetele din jurul tău. Cu siguranță că nu înțelege, dar va deveni curând sensibil și receptiv la tonul vocii tale. De aceeea, dragă mea, nu ezită să vorbești cu el pe un ton blând. Poți chiar să îi citești povești sau să îi pui muzica.

4. In perioada sarcinii caută să ai mereu o atitudine pozitiva Este posibil că în această perioada să fii mai sensibilă decât de obicei. Unele femei trec prin perioade mai puțin fericite, și chiar se vorbește despre depresia prenatală. Oricum ar fi, tu caută să rămâi optimistă, zâmbitoare și fericită, pentru că toate senzațiile și sentimentele tale influențează în mod direct mică făptură de care acum ești raspunzatoare.

5.Depresia postnatala Daca nu ai cunoscut depresia în timpul sarcinii, este foarte posibil că ea să apară după sarcina. Din nou, schimbările hormonale sunt cauza! Să nu te sperii dacă vei constată că ești cu mult mai sensibilă decât de obicei și ai tendința să plângi din orice! Depresia postnatală, însă, nu va ține mai mult de 3 săptămâni. Dacă observi că perioada se prelungește, să știi că ceva nu este în regula.

6.Nastere normală sau cezariana? In prezent nașterea prin cezariană a devenit o modă și tot mai multe femei, din dorința de a nu suferi, o aleg. Dragă mea, dacă nu există motive medicale pentru care să naști prin cezariană, optează pentru nașterea normală. Atât tu, cât și bebelușul veți avea numai de câștigat. Da, durerile există, dar beneficiile unei nașteri normale sunt incontestabile. Cu siguranță bebelușul tău va fi mult mai sănătos, iar tu vei uită repede toate acele dureri.

7.Pregateste-te pentru alaptare Sunt sigură că deja cunoști beneficiile hrănirii bebelușului la san și că îți dorești să alaptezi de îndată ce ai născut. E minunat, și chiar poți face acest lucru, mai ales dacă începi pregătirea din timpul sarcinii. Întreabă medicul cum să procedezi că să îți formezi mamelonul și să pregătești sânul pentru acest moment magic.

8.Miscare și soare – elemente de care ai nevoie pe toată perioada sarcinii Daca vrei să ai o naștere ușoară și un copil sănătos, caută să rămâi cât poți de activă pe toată perioada sarcinii. Nu exagera însă în ceea ce faci! Mișcarea va fi corelată cu trimestrul de sarcina în care ești, iar la soare nu te vei expune decât în momentele cele mai favorabile ale zilei. Va veni și momentul acela în care îți vei dori să stai cât mai mult întinsă în pat – nu ceda tentației, mobilizează-te și fă măcar o mică plimbare prin aer curat. Afla mai multe despre schimbările care apar în sarcina și dezvoltarea bebelușului în articolul sarcina pe sarcina pe săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here