Un bătrân din Olt a luat, și el, o căruță de lemne „din codru”. Iată ce a pățit!

Un bătrân din localitatea olteană Bobicești a încercat să își procure, și el, lemne de foc dintr-o sursă care nu îi putea oferi și documente de proveniență. Acum trebuie să-și dea pensia pe o lună, dacă nu cumva chiar pe două, statului, în contul amenzii primite de la polițiști. 

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bobicești au continuat să acționeze, zilele acestea, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite din domeniul silvic. Lor le-a căzut în plasă, recent, un bătrân din comună, sat Leotești, de 72 de ani, care transporta cu căruța o cantitate de lemne pentru care, la solicitarea oamenilor legii, nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Drept pentru care a fost ars la buzunar cu o amendă de 1.000 de lei, pe care va trebui s-o achite din pensie.

„Polițiștii au depistat în trafic, pe raza comunei Bobiceşti, un bărbat, de 72 ani, din aceeași comună, satul Leoteşti, în  timp ce transporta, cu un vehicul cu tracţiune animală, cantitatea de 0,90 m3 lemn de foc rotund nefasonat, specia salcâm, fără a deţine documente legale de provenienţă a materialului lemnos.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Olt.

Aplicarea unei amenzi a fost o pedeapsă, pentru că polițiștii au confiscat și lemnele, predate Ocolului Silvic Balş, în vederea valorificării în condiţiile legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here