Grupare specializată în furturi de țigări din societăți comerciale, destructurată

Sursa foto. turnulsfatului.ro

Polițiștii din Brașov au efectuat, joi, 7 percheziții domiciliare la persoane bănuite de furturi de țigări din firme care au sediul în județele Brașov, Covasna, Bacău și Sibiu, fapte prin care ar fi cauzat un prejudiciu total de aproape 150.000 de lei.

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au documentat activitatea infracțională a patru persoane, cu vârste între 27 și 40 de ani, din județul Brașov, bănuite că au comis numeroase furturi din societăți comerciale care au sediul în Brașov și în județele limitrofe.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în intervalul noiembrie 2016 – noiembrie 2017, ar fi constituit o grupare infracțională organizată, în scopul săvârșirii de infracțiuni contra patrimoniului. Activitatea infracțională ar fi constat în pătrunderea forțată, pe timp de noapte, în diferite firme și sustragerea, în principal, de țigarete. Anumite societăți comerciale ar fi fost vizate de mai multe ori în acest interval de timp.

„Pentru documentarea întregii activități infracționale, astăzi, 23 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare la locuințele a 4 dintre persoanele vizate, precum și a altor 3 persoane care ar fi avut cunoștință despre activitatea infracțională a celor în cauză”, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

Până în acest moment, valoarea prejudiciului a fost estimată la 145.000 de lei.

Polițiștii au pus în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La acțiune au participat și jandarmi.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here