Poliția Olt: ATENȚIE la victimizarea minorilor și la delicvența juvenilă!

La sfârșitul acestei săptămâni, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliției Slatina au desfăşurat în mai multe unități de învățământ acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile, absenteismului şcolar şi a victimizării minorilor în zona unităţilor de învățământ.

Polițiștii au organizat întâlniri cu elevi ai Colegiului Naţional ”Ion Minulescu”, Colegiului Naţional ”Nicolae Titulescu”, Școlii gimnaziale „Nicolae Iorga”  şi  Colegiului Economic ”P.S. Aurelian”.

De asemenea, a fost monitorizat şi modul de acces în unităţile de învăţământ, în vederea prevenirii pătrunderii, fără drept, în aceste sedii, a diferitelor persoane, care pot agresa elevii şi care pot crea un sentiment de nesiguranţă.

Totodată, aceste acțiuni au avut ca scop și identificarea elevilor care absentează nejustificat de la cursuri şi frecventează localurile de alimentaţie publică.

În acest context, polițiștii slătineni au o serie de recomandări pentru minori:

  • Ai grijă cum îți petreci timpul liber, evită împrejurările ce te-ar putea aduce în situația de a comite un act antisocial!
  • Semnalați profesorilor prezența unor persoane dubioase în școală, sau în apropierea acesteia!
  • Informați profesorii, părinții și poliția despre persoanele care prin amenințare vă solicită bani sau alte bunuri!
  • Fiți atenți atunci când vă alegeți pritenii. Evitați compania persoanelor violente verbal sau fizic!
  • Nu vă lăsați influențați de ceilalți! Analizați singuri riscurile la care vă expuneți, pe baza educației primite și a propriei experiențe!
  • Respingeți propunerile de a participa de anumite distracții, consum de alcool, de droguri, practicarea de jocuri de noroc!
  • Nu încercați să rezolvați un conflict prin violență! Apelați la sprijinul părinților, profesorilor, polițiștilor!
  • Poliția, prin S.N.U.A.U 112, este mereu la dispoziția dumneavoastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here