Ample operațiuni pentru destructurarea mai multor grupări de criminalitate organizată/Ce au găsit polițiștii

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 89 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. În urma acestor activități, au fost ridicate și indisponibilizate droguri, bani proveniți din activitatea infracțională, echipamente I.T. și alte bunuri folosite sau provenite din activitatea infracțională.

378 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat, în perioada 10 – 23 noiembrie, pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Astfel, polițiștii au organizat 50 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 89 de percheziții domiciliare. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 148 de persoane, dintre care 40 au fost reținute sau arestate, iar o persoană a fost plasată sub control judiciar.

Au fost ridicate 154 g. de amfetamină, 1.075 de comprimate și 301 g. de MDMA, 1.191 de comprimate de ecstasy, 16 g. de heroină, 100 g. de hașiș, 1.985 de g. de cocaină, aproape 5 kg. de cannabis, 1.500 de g. de substanțe psihoactive, 76 de diverse comprimate, 75 de plicuri cu diferite substanțe, precum și 3 cântare electronice și 7 grindere, folosite în activitatea infracțională.

De asemenea, au fost indisponibilizate 8 autoturisme, 8 HDD-uri, 17 laptopuri, 2 unități centrale, 5 tablete, 49 de telefoane mobile, 10 cartele SIM, 210 medii de stocare și 4.000 de pachete de țigări de contrabandă și au fost ridicați 24.390 de lei și 16.910 euro, precum și 550 de euro falși.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

Exemplu:

La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat, de 28 de ani, din județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunilor de cultivarea și procurarea de droguri de risc, respectiv cannabis.

În urma percheziţiei, polițiștii au ridicat 887 de grame de muguri de cannabis uscați, droguri de risc, provenite din cultivarea mai multor plante de cannabis.

Cel în cauză a fost reținut, ulterior față de acesta magistrații dispunând măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here