Proteste de amploare în București și în mai multe orașe din țară

Noi proteste de amploare sunt în desfășurare duminică seară în Bucureşti şi în zeci de oraşe. 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au cheamat românii să ceară în stradă retragerea legilor justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, spun iniţiatorii protestelor.

ACTUALIZARE 20:00 Sunt 20.000 de oameni la protestul de la București. Bulevadrul Magheru este complet blocat.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Jandameriei, Georgian Enache, a explicat la Digi24 că jandarmii călare au fost prezenți mereu la proteste. El spune că animalele nu reprezintă niciun pericol pentru cețățeni și au fost bine antrenate. În teren sunt 20-25 de jandarmi călare, a mai spus Enache. A refuzat, în schimb, să facă o estimare a numărului de protestatari.

Ioana Ciurlea, corespondent Digi24, a fost prezentă la majoritatea protestelor din Capitală, de la începutul anului și spune că niciodată nu a văzut atâția jandarmi călare printre oameni. De obicei, erau 2-3, la Guvern și stăteau retrași, spune jurnalista.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here