Zeci de perchiziții, peste 60 de audieri și sechestru pentru 3,7 milioane de lei

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 52 de percheziții și au pus în aplicare 66 de mandate de aducere. Față de 25 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, iar valoarea măsurilor asiguratorii aplicate este de aproape 3.700.000 de lei și a bunurilor indisponibilizate de peste 1.000.000 de lei.

În perioada 18 – 24 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 52 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 66 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri preventive față de 25 de persoane, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare de aproape 3.700.000 de lei și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 1.000.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 646.355 de ţigarete şi 28.665 de litri alcool și băuturi alcoolice.

Exemplu:

La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 9 percheziţii, la locuințele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale și instituții nebancare, din judeţele Argeş și Mehedinți.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – octombrie a.c., cei vizați ar fi obținut, în mod fraudulos, sume de bani, cu titlu de împrumut, de la șase instituții financiare nebancare de tip C.A.R., pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

Prejudiciul cauzat este de peste 150.000 de lei, reprezentând sumele de bani nerambursate.

La acțiune au participat polițiști de investigare a criminalității economice și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș și Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here