Cod Portocaliu și Cod Galben de ninsori abundente și ploi/Oltul, sub avertizare

Administrația Naționale de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod Portocaliu de ninsori abundente în centrul țării, dar și un Cod Galben de ploi torențiale și vânt puternic pentru mai multe județe, printre care se numără și Oltul.

Astfel, în perioada 27 noiembrie, ora 16.00 – 28 noiembrie, ora 16.00, în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei vor fi ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h”, se arată în avertizarea meteo.

Cantități de apă de 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.

Cod Galben de ninsori

În Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55…70 km/h.

Îndeosebi în noaptea de luni spre marți (27/28 noiembrie) și în prima parte a zilei de marți (28 noiembrie) precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă.

Cod Portocaliu de ninsori

În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here