Principele Radu și Principesa Margareta, denunțați la DNA. Cine a depus plângerea

Fostul președinte PRM Gheorghe Funar a trimis Direcției Naționale Anticorupție o plângere penală în care vorbește despre existența unui presupus grup infracțional organizat care ar încerca să treacă prin Parlament proiectul de lege care acordă Casei Regale statutul de persoană juridică de drept privat, propunerea legislativă fiind înaintată de liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, potrivit stiripesurse.ro.

Fostul primar al orașului Cluj a făcut sâmbătă, 25 noiembrie, o sesizare de 14 pagini la DNA împotriva lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și împotriva membrilor Casei Regale. Aceștia sunt acuzați de fals în înscrisuri, abuz în serviciu, trafic de influență și constituirea unui grup infracțional, informează click.ro.

”Am trimis sâmbătă (25 noiembrie) o sesizare prin mail la DNA. Am avut șansa să primesc foarte multe informații despre Casa Regală și știu exact ce spun. Eu nu i-am acuzat pe cei pomeniți, pe Dragnea și Tăriceanu, pe Margareta Duda, Radu Duda, că sunt membrii acestui grup infracțional. Eu am cerut să fie audiați ca martori. Astăzi (luni 27 noiembrie), trimit sesizarea la DNA și prin poștă și cu semnătura mea. Cei de la DNA și românii vor afla din cele 14 pagini multe lucruri despre monarhie. Să se respecte Constituția României și să nu se înființeze împotriva voinței poporului român -exprimată prin referendumurile din 1991 și 2003- când poporul a votat pentru republică și împotriva monarhiei. Mă aștept ca proiectul propus de Tăriceanu și Dragnea să nu treacă, iar Margareta Duda și Radu Duda să intre pe ușa DNA. Vă dați seama că vor să le plătească 24 de milioane de euro pe an, adică 2 milioane de euro pe lună? Pe ce să cheltuiască atâți bani de la stat?”, a declarat Gheorghe Funar, citat de click.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here