Firme amendate cu sute de mii de lei de polițiști pentru nereguli / VIDEO

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au aplicat amenzi în valoare de 250.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, în urma unor controale efectuate în complexe comerciale din București și Ilfov.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Econoomice împreună cu cei din București și Ilfov au desfășurat, recent, 18 controale, la societăți ce funcționeaza în mai  multe complexe comerciale din municipiul București și județul Ilfov.

„Activitățiile au vizat deținerea de mărfuri, fără documente de proveniență, comercializarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidențele contabile, activități de import de mărfuri declarate la prețuri subevaluate și valorificate în baza unor documente care nu reflectă operațiuni reale, precum și activități de tip cargo”, se arată într-un comunicat al Poliției.

În  urma controalelor efectuate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 250.000 de lei și au fost indisponibilizate în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri alimentare și textile în valoare de peste  100.000 de lei, precum și peste 17.000 de lei.

Polițiștii au sigilat două standuri și trei depozite în vederea continuării activităților de control, urmând a se dispune măsuri legale, în funcție de rezultatul verificărilor.

La acțiune au participat și specialiști din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here