„Șmecherii” cu magazine cunoscute în Slatina sfidează legea / FOTO+VIDEO

Mai multe unități comerciale care joi și vineri erau obligate să dea liber angajaților, fiind sărbători legale, au sfidat legea care le cerea să acorde acest drept salariaților, chemându-i pe aceștia la lucru. Printre acestea s-au numărat și două magazine controlate de fosta soție a lui Cristian Tomescu, unul dintre apropiații lui Darius Vâlcov pe care fostul primar al Slatinei îi folosea la încasarea șpăgilor pentru care procurorii DNA l-au și trimis în judecată.

Joi și vineri, 30 noiembrie – Ziua Sfântului Andrei, și 1 decembrie – Ziua Națională a României, când au fost sărbători legale și când doar anumite instituții publice și operatori economici au putut funcționa în program normal de lucru, ca excepții, angajații mai multor firme neexceptate de la prevederile legale au fost chemați ilegal la muncă, încălcându-li-se astfel un drept prevăzut de lege.

Deschise au rămas pe toată durata zilei de vineri și mai multe magazine, printre care și cele de pe strada Primăverii din Slatina care aparțin fostei partenere de viață a omului de afaceri Cristian Tomescu, Adelina Violeta Dincă. Este vorba de magazinul Timmy, specializat în comercializarea de produse de papetărie și jucării, a cărei ușă a fost deschisă clienților într-o zi în care trebuia să rămână închisă. Nu știm ce vânzări a făcut magazinul în ziua respectivă. Știm însă că legea care reglementează raporturile dintre angajat și angajator, Codul Muncii, prevede amenzi între 5.000 lei și 10.000 lei pentru un astfel de abuz.

Spațiul comercial respectiv este deținut și administrat de SC Real-Cris SRL, în care asociat majoritar este Adelina Violeta Dincă, după ce, în 2010, fostul ei partener de viață, Cristian Tomescu, i-a cedat acțiunile deținute, 1% revenindu-i, atunci, până în 2015, Loredanei Minodora Țiganu, cumnata afaceristului cu rol determinant într-o altă companie care a încasat milioane de euro de la Primăria Slatina sub mandatele lui Darius Vâlcov – SC Cafmin SRL.

Deschis a fost, vineri, și magazinul de peste stradă de Timmy, specializat în comercializarea produselor de uz casnic și administrat de SC Sinas SRL, controlată tot de Adelina Violeta Dincă.

Excepție de la încălcarea legii nu a făcut nici magazinul Nico Stil, controlat de Niculina Catană, soția fostului consilier județean Marian Catană (amănunte AICI și AICI), și nici magazinul Diverso, de pe b-dul A.I. Cuza din Slatina, potrivit cititorilor care ne-au semnalat acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here