Deputatul Marius Iancu face gestul așteptat de firmele românești/Este vorba de TVA

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu face gestul așteptat de toate firmele din România. Parlamentarul a făcut un amendament la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, propunând plata taxei pe valoarea adăugată la încasare. În prezent, plata TVA se face la facturare.

„Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care optează pentru plata defalcată a TVA, pot opta pentru plata TVA la încasare. Acesta este amendamentul pe care l-am propus, în Comisia de Buget Finanțe și Bănci, la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA”, a spus deputatul de Olt.

Propunerea parlamentarului se referă la firmele cu cifra de afaceri mai mare de 500.000 de euro care optează pentru Split TVA și care să poată opta pentru TVA la încasare. În acest fel, companiile nu vor mai fi nevoite sa plătească TVA-ul pe data de 25 a lunii următoare, ci la încasare.

„Am dezbătut această propunere alături de colegii mei parlamentari și voi depune un amendament pentru modificarea Codului Fiscal”, a mai declarat Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here