Cod Galben de NINSORI abundente și VISCOL în Olt/ Când va cădea zăpada

Meteorologii au emis sâmbătă două atenționări cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent care vizează mai multe regiuni ale țării, printre care se numără și județul Olt. 

Una dintre atenționări este valabilă în intervalul 09 decembrie, ora 15.00 – 10 decembrie, ora 16.00, când în toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, informează Administrația Națională de Meteorologie.

O a doua atenționare este valabilă doar pentru ziua de duminică, 10 decembrie, între orele 2 și 16. În acest interval, în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări  cu viteze de 55…60 km/h și temporar 70 km/h.

Foto: meteoromania.ro

ANM a emis și o informare meteo de precipitații mixte în vest, nord și centru, ninsori la munte și intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 9 decembrie, ora 11 – 10 decembrie, ora 20.

În această perioadă, în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.

La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute.

Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45…55 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here