CJP Olt: Plata contribuţiei la pensie de cei fără vechime poate fi făcută și 2018

Sursa foto: linia1.ro

Persoanele care n-au ajuns încă la vârsta de pensionare pot să-și plătească retroactiv contribuția la pensii pentru cinci ani şi în 2018. Casa Județeană de Pensii Olt anunță că legea care prelungește termenul până la care persoanele care nu au calitatea de pensionar pot efectua plata cotribuției de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Persoanele din categoria celor de mai sus, interesate să încheie un contract de asigurare socială, pot face acest lucru până la data de 31 decembrie, anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, directorul CJP Olt, Iulian Smarandache.

„Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit Legii 238/2017 și ultimii cinci ani anteriori acestei date”, precizează directorul casei Județene de Pensii Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here