Adevărul Revoluției din 1989 a ieșit la iveală. Un ofițer de aviație face dezvăluiri bombă

Misterele Revoluției din decembrie 1989 încep să se risipească la 27 de ani după evenimentele care au dus la căderea comunismului.

Declarații ignorate până acum de procurori vorbesc despre diversiune și crime comise cu sânge-rece. Cineva a avut interesul să semene panică și confuzie: ținte false au fost plasate pe radarele armatei, iar difuzoare ascunse inoculau ideea că se apropie coloane de tancuri și zeci de elicoptere. Așa au fost înspăimântați demonstranții care cereau la București plecarea dictatorului.

Un ofițer de aviație prins în tumultul zilelor de la sfârșitul lui 1989 le-a spus procurorilor că au fost falsificate informații de pe radarele armatei. 1.300 de ținte false au apărut brusc pe aparate pe 23 și 24 decembrie.

„Tintele zburau la înălțimi de 400-600 metri, cu viteze de până la 300 km/h, ele fiind identificate că elicoptere. Sistemul pus în funcțiune, „razboi electronic”, a fost coordonat cu mesaje telefonice. De exemplu, dacă șase „elicoptere” simulau aterizarea la sud de București, imediat se primea telefon de la „diversi cetateni” care ne informau că din elicopter se debarcă trupe”, a declarat inspectorul de aviație Ștefan Budiac.

Același ofițer le-a spus procurorilor și că țintele false au început să apară pe radare încă din vara lui 1989, semn că evenimentele din decembrie au fost pregătite din vreme. Cele mai multe astfel de incidente au fost în Delta Dunării, Buzău și Timișoara, scrie Digi24.

Cine a făcut asta este una dintre întrebările la care procurorii caută încă răspuns. După 27 de ani trebuie să afle și alte răspunsuri.

În decembrie 1989, demonstranții anti-Ceaușescu din fața Comitetului Central al Partidului Comunist erau înspăimântați de zgomot de tancuri și elicoptere. Alt ofițer a povestit că mașinile de luptă nu existau în zonă. Vehicule speciale, cu difuzoare mari, erau aduse special în Piața Palatului să transmită sunet de motoare, ca să sperie opozanții.

„La data de 21 decembrie 1989, de la unitatea mea au fost trimise mai multe autospeciale care au avut rolul de a amplifica sunetul. Autospecialele au fost sursa sunetului auzit atunci când adunarea populară organizată în Piața Palatului s-a dezorganizat, iar participanții au început să fuga”, a declarat ofițerul specializat în tehnica de propagandă, Ionel Dumitrescu.

Anchetatorii cred că toate aceste diversiuni au lăsat impresia că România era în stare de război. Simpli civili au primit arme, de aici și numărul mare de victime, peste 1.000.

Mărturiile din dosarul care anchetează evenimentele din decembrie 1989 arată că multe crime nu au fost investigate până acum. Un medic a povestit anchetatorilor scene teribile din Spitalul Militar.

„Un bărbat necunoscut a început să tragă focuri de armă asupra răniților, împușcându-i mortal pe majoritatea. Din 12 răniți a împușcat mortal cinci, după care a plecat. Militarul care asigura paza era împușcat mortal”, a spus Vlad Vlasiu.

Dosarul Revoluției a fost închis anul trecut pe motiv că faptele nu pot fi dovedite și pentru că s-au prescris. Curtea Supremă a decis însă în toamnă să redeschidă dosarul vechi de 27 de ani.

Sursa: poatenustiai.ro (infoalert.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here