Noua taxa auto intră în vigoare din martie. Sume uriașe pentru toți posesorii de autoturisme

Nouă taxă auto se va aplică tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto la maşînă, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI).

„Nouă taxa auto se va aplică tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto la mașînă.

Această taxa auto se va plăti anual, la fel ca și impozitul auto sau RCA-ul.

Nouă taxa auto se va aplică în funcție de gradul de poluare al autovehicului. Exemplu: mașinile cu normă de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plăti o taxa anuală mare: estimată la 200 euro/an.

Mașinile cu normă de poluare Euro 5 și Euro 6 vor achita în jur de 50 euro/an.

Cu cât vor apărea noi norme de poluare (Euro 7, Euro 8, etc), aceste clase vor fi premiate cu o taxa mai mică, de 50 de euro/an și celorlalte clase de poluare le va crește taxele, fiind încadrate în categorii cu grad de poluare mai ridicat.

Înseamnă că cei care au acum un autovehicul cu normă de poluare Euro 5 și achita 50 de euro/an, vor plăti mai mult în momentul în care apar norme noi de poluare, pentru că acele noi norme de poluare vor beneficia de taxa de 50 de euro/an.

Cei care s-au grăbit să își cumpere și înmatriculeze mașini în acest an în speranța că vor scapă de taxe, nu au scăpat. Majoritatea mașinilor înmatriculate în acest an au normă de poluare Euro 3, Euro 2 și Euro 1. Vor plăti taxe mari”, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI), apropiat discuţiilor de la Ministerul Mediului privind taxa auto 2018.

Sursa: infoalert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here