Polițiștii din 5 județe au tăbărât pe șoferii din Olt/ Zeci de permise reținute și amenzi record

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 139.000 de lei au fost aplicate, miercuri, de către polițiștii rutieri în numai opt ore de acțiune în trafic. Totodată, au fost reținute 32 de permise de conducere.

Miercuri,în intervalul orar 12.00-20.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Olt , Dolj, Vâlcea, Argeș și Teleorman au acționat în comun pe arterele rutiere din județul Olt, pentru impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la traficul rutier.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 579 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 139.340 de lei, din care 146 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 141 pentru neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție omologate, restul fiind pentru alte abateri, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

De asemenea, au fost constatate patru infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 32 de permise și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Exemple de cazuri depitate

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, pe raza municipiului Slatina, un bărbat, de 50 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu o concentrație de 0,59mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia au depistat un bărbat, de 37 ani, din comuna Vădăstrița, în timp ce conducea un autorism pe D.J. 604, în comunaVădăstrița, fără a deține permis de conducere.

Bărbatul este cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here