Monarhii Europei, la catafalcul Regelui Mihai

La Palatul Regal, mii de oameni așteaptă și în această seară. Așteaptă în tăcere, preț de ore în șir, cele câteva clipe în care își vor putea lua rămas bun de la Rege. Unii l-au văzut o viață întreagă ca pe conducătorul lor de drept, alții l-au privit ca pe un sprijin de la depărtare și ca pe o promisiune a salvării, alții ca pe un reper de verticalitate și moralitate, alții pur și simplu l-au admirat de la distanță. E ultimul omagiu adus celui care le-a fost alături, cu gândul și fapta, o viață întreagă, fie ea petrecută în exil, fie aici, în țară.

Peste 25.000 de oameni au trecut pe la Palatul Regal pentru a-şi lua rămas bun de la Regele Mihai. Fără întrerupere de ieri dimineaţă, oamenii vin şi se aşază la rând pentru a îi aduce un ultim omagiu Majestăţii Sale.

Deja au venit în ţară, membri ai familiilor regale pentru a participa la funeraliile de mâine. Vorbim despre Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Regele Juan Carlos al Spaniei şi Regian Sofia, dar şi principesa Muna a Iordaniei.

Alte capete încoronate sunt aşteptate să ia parte la ceremonia de mâine.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here