Crucea Roșie Olt și-a „primenit” sediul din Slatina, cu ajutorul SC Alro SA / FOTO

Filiala de Cruce Roșie Olt a finalizat procesul de reînnoire a sediului administrativ, proiect care s-a derulat, ca și activitățile umanitare ale organizației, cu sprijinul sponsorilor care cunosc si apreciază activitatea Crucii Roșii în judetul Olt.

La inaugurarea sediului „primenit” au participat reprezentanti ai sponsorului, SC ALRO SA Slatina, prin Ion Fota, prefectul județului, Silviu Neacsu, Ioan Ciugulea, vicepreședinte al Consiliului Judetean Olt, purtătorul de cuvânt al primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Proiectul de îmbunatățire a aspectului clădirii a început in luna martie a anului 2017, cu înlocuirea tamplariei pentru eficientizarea termică și apoi reparații conexe (zugravire, vopsire interior si acoperis, iluminat interior si exterior, montare parchet, gresie si faianta, montare rafturi pentru materiale). Mobilierul invechit a fost inlocuit cu altul mai nou (dulapuri, mese si scaune), oferit tot de catre sponsor.

O mană întinsă de ajutor a venit din partea lui Gheorghe Dobra, director general al S.C. ALRO S.A. Slatina care, cunoscând activitățile Crucii Roșii Olt și făcand parte din unele dintre ele, în calitate de partener, „a promis si s-a ținut de cuvant ca sediul Crucii Roșii Olt trebuie să arate la fel cum se simte: curat si eficient”.

 “Tot timpul ne-am pus în planul secund atunci cand a fost vorba despre investiția financiară în sediul unde se pun la cale toate proiectele umanitare ale Crucii Roșii Olt. Am considerat prioritară finanțarea proiectelor noastre umanitare pentru categorii sociale vulnerabile: persoane afectate de dezastre naturale, bătrani singuri, familii cu grave probleme de sănătate sau financiare, etc. Clădirea unde Crucea Roșie Olt își desfășoară activitatea, degradată de trecerea anilor, începea să nu mai fie sinonimă cu bucuria și împlinirea pe care le lasă deobicei activitățile umanitare. Am decis să cautăm soluții și sprijin la instituții din județul nostru pentru reabilitarea clădirii”, a declarat Sofia Simona Capisizu, directorul Filialei de Cruce Roșie Olt.

Aceste imbunatatiri au consolidat structura sediului și au schimbat aspectul unei instituții zilnic vizitată de oameni care au nevoie de ajutor.

De asemenea, au fost inlocuite gardul si portile de acces in institutie si au fost realizate reparatii si plantare de arbusti decorativi in curtea institutiei, unde voluntarii desfasoara exercitii de ridicare a cortului pentru activitati, pregatire in ceea ce priveste acordarea primului ajutor pentru concursuri de profil, invata transportul cu targa al victimelor etc.

„Urmarind proiectele filialei, sponsorul SC ALRO SA, prin domnul director general Gheorghe Dobra, a observat absenta unui mijloc de transport propriu, atat de necesar in derularea activitatilor si a sponsorizat organizatia cu un autoturism rulat al institutiei, care a facut posibil, de-a lungul anului 2017, transportul cortului si voluntarilor la activitati de acordare a primului ajutor gratuit pentru populatie la diferite manifestari, a pachetelor cu haine si alimente in judet la familii aflate in dificultate, a transportului de materiale si premii pentru copiii participanti la concursul judetean “Sanitarii Priceputi”, a transportului de apa pentru functionarea punctului de prim ajutor etc.”, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

Fiind cunoscut faptul ca Filiala de Cruce Rosie Olt face parte din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt si din Comitetul Local al municipiului Slatina, S.C. ALRO S.A. Slatina a oferit in regim de comodat și un aparat de aer conditionat si o combina frigorifica, ce au inceput deja a fi utilizate in perioadele caniculare din august 2017, sediul Crucii Rosii fiind punct de prim ajutor, prin distributie de apa, determinare a tensiunii arteriale si acordare prim ajutor in caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here