Senatorul de Olt Siminica Mirea: Independența justiției nu se negociază!

Nu există unitate de măsură pentru o valoare cuantificabilă care să determine acceptarea oricărui dialog pe seama propunerilor abuzive de modificare a sistemului judiciar din România de către cei care astăzi sunt la putere. Declarația îi aparține senatoarei PNl de Olt Siminica Mirea, care într-o postare pe facebook susține că ceea ce se încearcă în parlament este, de fapt, o lovitură de palat.

„Poziția de senator în Parlamentul României îmi conferă onoranta obligație de a fi în slujba cetățenilor acestei țări și nu la dispoziția unui grup restrâns de interese, din zona PSD-ALDE. Ceea ce încearcă puterea în prezent este o adevărată lovitură de palat. În lipsa dezbaterilor reale, pe aceste proiecte, cu restrângerea amendamentelor care vin din zona opoziției, dialogul nu poate genera valoarea adăugată unei reforme, într-un domeniu unde sunt necesare corecții, dar nu în litera și spiritul celor propuse de un grup restrâns din cadrul majorității PSD-ALDE. Este tragic să asistăm la scene care nu definesc democrația românească: forțe de ordine care au misiunea să-i protejeze pe autorii proiectelor respective de cetățeni și ceilalți parlamentari. Este grav că zona pietonală din preajma parlametului a devenit obiectiv de securitate națională… După un an de scindare a societății românești, de instabilitate politică,de fixații ireale a unor persoane decidente din zona legislativului, mai este timp pentru o deschidere pentru dialog pe seama propunerilor de reformă. Altfel, anulăm tot ce am câștigat cu jertfa celor căzuți pentru țară, acum 27 de ani. Când judecătorii ies în stradă, e o problemă asistemului paralel, dominat de grupul restrâns din PSD și ALDE, în interacțiunea sa cu Statul Român. Încă se mai poate opri ceea ce seamănă cu pornirea unora de a da foc unei stabilități naționale. În lipsa dialogului și a dezbaterii, mergem spre dictatură. Absența transparenței înseamnă cauze ascunse. Aceste trei propuneri legislative, aflate în Senatul României nu trebuie evitate dezbaterii! Independența justiției nu e un moft, este o necesitatea unui stat aflat la răscruce”, a firmă Siminica Mirea.

Parlamentarul de Olt mai spune că pentru urgențele din legislativul României în baza cărora sunt trecute pe repede înainte proiectele de modificări la legile Justiției și la codurile din domeniul penal nu se susțin și că ele sunt mai degrabă niște practici care nu sunt generate de nevoi din interiorul sistemului juridic, fiind gândite și impuse din afara sistemului.

„Nu sunt de acord cu urgența, cu caracterul special dat de unele proceduri, practici venite din afara sistemului juridic. O simplă intrare în vigoare înseamnă bulversarea României pentru câteva decenii. Oamenii cinstiți nu trebuie să plătească pentru protecția celor care se tem de litera și spiritul legii!Avem obligația să rămânem în interiorul Uniunii Europene, în cadrul structurilor Euro-Atlantice, să ne menținem parcursul de țară! Pentru asta, principala structură de rezistență înseamnă justiție independentă,nu ceea ce propune majoritatea parlamentară subordonată unui grup restrâns din cadrul acesteia. Procedurile parlamentare încălcate astăzi devin un obicei periculos. Se generează excepția care tinde să devină regulă, iar de aici până la o dictatură consacrată, distanța este periculos de mică. Îi asigur pe oamenii de bună credință, din această țară, că poziția actuală, de senator al României mă obligă să reacționez și să dezaprob intențiile unei puteri preocupată doar de propria imunitate, în dauna interesului public.Îndemn la prudență și la atenție! Îi respect pe magistrații verticali, oameni capabili să-și asume poziția corectă, de slujitori ai legii”, a mai scris, pe pagina sa de socializare, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here