Peste 200 de PERCHEZIȚII în lupta cu CRIMINALITATEA organizată

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română a efectuat peste 200 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. În urma acestor activități, au fost ridicate și indisponibilizate droguri, bani, echipamente I.T. și alte bunuri folosite sau provenite din activitatea infracțională.

În perioada 6 – 20 decembrie a.c., 443 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Astfel, polițiștii au organizat 37 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 201 percheziții domiciliare. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 291 de persoane, dintre care 50 au fost reținute sau arestate, iar o persoană a fost plasată sub control judiciar.

Au fost ridicate 7.862 de grame de cannabis, 40 de semințe și 133 de ghivece cu plante de canabis, 6.200 de grame de muguri cannabis, 9 doze de heroină, 22.703 grame de masă vegetală, 90 de plicuri de substanțe vegetale, 23 de comprimate, precum și o narghilea, 7 cântare și 26 de grindere.

De asemenea, au fost indisponibilizate 11 autoturisme, 7 laptopuri, 9 sisteme informatice, o cameră video, 3 tablete, 107 telefoane mobile, 38 de cartele SIM, 13 medii de stocare și un HDD.

Au fost ridicate și 3 arme, 279 de cartușe, 3 arme albe, 60 de kg. de cafea, 150.317  țigarete de contrabandă, 42 de sticle de whisky, 518 cutii de artificii, 4 carduri bancare, precum și 358.798 de lei, 29.110 euro, 1.140 de dolari, 2.545 de lire sterline și 20 de franci elvețieni.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

Exemplu:

La datele de 12 și 13 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organziate Ilfov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în Bucureşti.

Activitățile au vizat destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 700 de grame de cannabis, 6.000 de euro și 19.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că,  în cursul acestui an, membrii grupării ar fi comercializat droguri sub formă de cannabis, comprimate ecstasy și amfetamină, în București și în județul Ilfov.

În urma administrării probatoriului, 5 persoane au fost reținute, iar față de alte 2 a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Persoanele reţinute au fost prezentate Tribunalului Bucureşti, în cursul zilei de astăzi, față de 4 dintre acestea instanța de judecată dispunând arestarea preventivă și arestul la domiciliu, față de a cincea persoană.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul  jandarmilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here