Distracția exagerată dă bătăi de cap polițiștilor locali din Slatina/Amenzi de mii de lei

În perioada premergătoare Crăciunului și în zilele acestei mari sărbători creștine slătinenii au dat bătăi de cap polițiștilor prin tulburarea ordinii publice dincolo de limitele obișnuite. Este vorba, evident, de fapte la care omul se dedă după consumul exagerat de alcool, când urechile cer muzică dată la volum cu mult mai mare decât ar avea nevoie petrecăreții. De altfel, polițiștii locali s-au văzut nevoiți să aplice amenzi de mii de lei.

În perioada 18 – 26 decembrie, efectivele din cadrul Poliţiei Locală Slatina au desfăşurat mai multe acțiuni pentru asigurarea ordinii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie și a comerţului stradal neautorizat.

Având în vedere faptul că, în această perioadă, au fost celebrată sărbătoarea creștină, Nasterea Domnului, polițiștii locali au desfășurat, cu precădere, activități de prevenție, menite să evite apariția unor ambuteiaje sau accidente.

Cu toate acestea, pentru neregulile constatate, polițiștii locali au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, cele mai multe vizând nereguli în traficul auto.

„Șase sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, alte două sancțiuni fiind aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsă autorizație specială de transport. Conform prevederilor Legii 61/1991, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru  pentru consum de alcool în locuri publice. Pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în H.C.L. Nr.490 /2014, au fost aplicate un număr de cinci sancțiuni contravenționale, respectiv o sancțiune contravențională aplicată pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun și patru sancțiuni aplicate pentru oprirea, staționarea, parcarea autoturismelor pe trotuare modernizate”, a precizar șeful Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.

Trebuie menționat faptul că, în această perioadă, au fost înregistrate, prin serviciul de dispecerat, un număr simțitor mai crescut de sesizări telefonice, referitoare la tulburarea ordinii publice, în special prin,  muzică dată la volum mare și consum exagerat de alcool, a mai spus șeful Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here