Aleșii Slatinei se întrunesc de urgență în ședință extraordinară/ Care este urgența

Consilierii locali ai Slatinei se întrunesc, joi, într-o ședință extraordinară pentru dezbaterea și adoptarea unor proiecte de acte normative care nu suportă amânare. Este vorba de un set de proiecte de hotărâre referitoare la manifestările ce vor fi organizate, în perioada 20 – 24 ianuarie, pentru marcarea a 650 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei.

Este vorba, în primul rând, de adoptarea proiectului de hotărâre referitor la alocarea sumei de 650.000 lei pentru organizarea manifestării „Gala Laureaților”, ediţia a II-a, în perioada 20-24 ianuarie.

Pe ordinea de zi figurează și proiectul de hotărâre referitor la aprobare programului și cheltuirea sumelor pentru organizarea „Galei Laureaților”, precum și proiectul de hotărâre referitor la aprobarea conferirii distincţiei de „Cetățean de onoare”. Distincția va fi acordată locotenent-colonelului Nicolae Grigore, pentru spiritul de sacrificiu în teatrele de operațiuni unde
România este parteneră cu aliații săi militari euro-atlantici. Nicolae Grigore este membru al lotului României la Jocurile Paralimpice INVICTUS de la Toronto (Canada) din septembrie 2017, jocuri dedicate militarilor răniți în teatrele de operații, competiție unde a participat la probele power-lifting și înot. A fost rănit în anul 2007, în timpul unei misiuni în Afganistan.
Aceeași distinție va fi primită și de caporalul Eugen Pătru, pentru spiritul de sacrificiu în teatrele de operațiuni unde România este parteneră cu aliații săi militari euro-atlantici. Este dublu campion mondial la concursul de tir cu arcul, organizat de Campionatul Internațional Militar de tir cu arcul, desfășurat în luna iulie 2017, în orașul Fontainebleau (Franța). A fost rănit în anul 2014, în Afganistan.

Un alt proiect de hotărâre se referă la conferirii „Diplomei de merit” unor instituții publice, unor ONG-uri, dar și unor persoane care s-au remarcat prin activități profesionale sau fapte deosebite în viața comunității.

Aleșii vor supune adoptării și proiectul de hotărâre referitor la  conferirea distincţiei de „Personalitatea anului”, titlu care va fi acordat lui Vlad Tănase, pentru activitate sportivă, Aureliei Grosu, pentru activitate culturală, și lui Wolfgang Meier, director eecutiv al Pirelli Tyres Romania, pentru activitate economică.

Pe ordinea de zi mai este șți proiectul de hotărâre referitor la aprobarea programului cultural pentru perioada Ianuarie – Decembrie 2018, desfășurat în cadrul Centrului ” Cultural Eugen Ionescu” din municipiul Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here