Judecător cu funcție înaltă, trimis în judecată pentru şpagă

Judecătorul Nicolae Stanciu, fost preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă, luare de mită şi fals în declaraţii.

În același dosar a fost trimis în fața instanței și Vasile Costea, admistratorul unei firme, acuzat că l-a mituit pe judecătorul Nicolae Stanciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, inculpatul Nicolae Stanciu, în calitate de judecător și președinte al Curții de Apel Constanța, a pretins și primit de la Vasile Costea mai multe obiecte de mobilier în valoare de 14.815.03 lei. Obiectele respective au fost livrate la locuința magistratului în data de 21 decembrie 2012.

În schimbul acestor foloase, fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta a promis că își va exercita influența derivată din calitatea functiei sale asupra magistraților ce urmau să instrumenteze dosarele care priveau societatea omului de afaceri, în așa fel încât acesta să obțină soluții favorabile.

„Această promisiune s-a concretizat ulterior, în cursul anului 2014, cu ocazia soluționării unui dosar înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța având ca obiect plângerile formulate de concurenții societății inculpatului Costea Vasile în cadrul unei proceduri de achiziții publice. Această cauză s-a finalizat cu pronunțarea unei decizii prin care au fost respinse acele plângeri, contractul rămânând atribuit firmei administrate de inculpatul Costea Vasile. În declarația de avere întocmită la data de 12 iunie 2013, inculpatul Stanciu Nicolae nu a declarat suma de 14.815 lei, reprezentând contravaloarea obiectelor de mobilier”, sustin procurorii anticoruptie.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea confiscării foloaselor necuvenite reprezentate de obiectele de mobilier.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura asigurătore dispusă în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here