Un minor și trei tineri din Olt au ajuns la spital cu traumatisme foarte GRAVE după ce un bătrân a intrat cu mașina în ei!

Un minor și trei tineri de 19, 21 și 23 de ani au ajuns, vineri seară, la spital cu traumatisme foarte grave după ce un bătrân de 72 de ani, care nu a acordat prioritate de trecere, a intrat cu propriul autoturism în mașina cu care tinerii se deplasau.

Accidentul rutier s-a petrecut pe raza localității Rotunda, în urma căruia cinci persoane au ajuns cu traumatisme majore la spital. Vorbim de traumatisme cranio-cerebrale, traumatisme la picioare și, într-un caz, la coloana vertebrală. Toate acestea s-au întâmplat după ce un bătrân de 72 de ani a intrat cu propriul autoturism în mașina cu care se deplasau tinerii, deși era obligat să le acorde prioritate de trecere.

În accident au fost implicate două autoturisme, o Dacia Papuc în care se afla bărbatul de 72 de ani, din comuna Bucinișu, și mașina în care se aflau patru persoane cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani, toate din Rotunda.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul SMURD Caracal și SMURD Vișina și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță.

„Echipajele medicale au asistat șoferii celor două autoturisme, unul în vârstă de 74 de ani, cu traumatism cranio-facial și parestezii la membrele superioare și celălalt, în vârstă de 21 de ani, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism la membrul inferior stâng și cei trei pasageri, unul, în vârstă de 23 de ani, cu traumatisme la membrele inferioare și traumatism la coloana vertebrală, cel de-al doilea, în vârstă de 19 ani, cu traumatism cranio-cerebral și cel de-al treilea, în vârstă de 17 ani, cu fractură deschisă la antebrațul stâng”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Toate cele cinci victime au fost transportate la Centrul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Caracal.

Ulterior, doi răniți au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență Craiova. Este vorba de bătrânul de 72 de ani și de tânărul de 23 de ani, rănit la ambele picioare și la coloană.

Porivit polițiștilor, vinovat de producerea accidentului este bătrânul, care nu a acordat prioritate de trecere celuilalt autoturism.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 72 de ani, din comuna Bucinișu, în timp ce conucea autoturismul pe raza localității Rotunda, într-o intersecția nu ar fi respectat semnificația indicatorului «Cedează trecerea» și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Rotunda”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here