A căzut primul cap din Poliție în cazul polițistului-pedofil

Rene Emanuel Vornicu, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră, din cadrul Brigada Poliției Rutiere a fost demis din funcţie ca urmare a scandalului poliţistului-pedofil, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române.

Acesta era chiar şeful agentului Eugen Stan care a fost reţinut luni după ce a abuzat doi minori într-un lift al unui bloc din Drumul Taberei.

De asemenea, Poliţia Română a anunţat că a sesizat Parchetul General privind  modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză.

În plus, vor fi cercetaţi disciplinar şi toţi şefii de tură care au avut legătură cu modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată.

Comunicatul Poliției:

Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București s-au dispus următoarele:

  1. Eliberarea din funcție a comisarului șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, șef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situației de fapt;

 

  1. Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcție de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale;

 

  1. Cercetarea disciplinară a șefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată.

 

Precizăm că verificările  sunt în desfășurare, pentru a se clarifica întreaga situație de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoștința opiniei publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here