Tineri din Olt, cercetați pentru pescuit comercial ILEGAL în barajul de la Izbiceni

Doi tineri din Olt, de 20 și 22 de ani, urmează să dea socoteală în fața organelor de cercetare penală după ce au fost prinși de jandarmi în timp ce pescuiau ilegal pe Olt, în barajul de la Izbiceni, cu scule utilizate de regulă la pescuitul comercial. Ei au rămas și fără basrca pe care o foloseau, precum și fără sculele de pescuit, confiscate de jandarmi.

Jandarmii olteni au depistat, luni, în dreptul localităţii Izbiceni, doi tineri, pe luciul de apă al Râului Olt, în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial cu unelte de tip setcă, confecţionate din plasă monofilament.

„Tinerii, în vârstă de 20 de ani și 22 de ani, desfăşurau activităţi de pescuit comercial dintr-o barcă, pe lacul de acumulare Izbiceni, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 1420 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă al jandarmeriei Olt.

Jandarmii le-au confiscat 16 unelte de pescuit, o barcă pneumatică peștele pe care îl prinseseră până în momentul în care au fost depistați, circa 10 kilograme de caras.

Jandarmii le-au întocmit acte de constatare pentru pescuit comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi pentru deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, urmând ca cercetările să fie continuate de organele în drept.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here