Cine face GARD de APĂRARE în jurul Pădurii Strehareți împotriva hoților

Cazurile de furt de arbori din Pădurea Strehareți de la marginea Slatinei care crescuseră în mod îngrijorător în urmă cu câțiva ani au alertat autoritățile, și de o bună perioadă de apărarea pădurii se ocupă, deși nu intră în obligația lor expresă, polițiștii locali.

Având în vedere faptul că sezonul rece a început, în ultima perioadă, polițiștii locali s-au confruntat cu un număr ridicat de sesizări privind încercările de furt de material lemnos din Pădurea Strehareți.

„În acest sens, zilnic, efectivele Poliției Locale au desfășurat acțiuni organizate pe linia prevenirii sustragerii de material lemnos, acțiuni care s-au dovedit a fi de bun augur. Astfel, de curând au fost depistate trei persoane de etnie rromă care dețineau asupra lor unelte ce puteau fi folosite pentru tăiere de arbuști, în imediata lor apropiere fiind descoperit material lemnos, crengi si un trunchi de copac. Persoanele în cauză au fost legitimate, identificate și sancționate contravențional, amenda fiind cuprinsă între 500 și 1000 lei”, a declarat șeful Direcției Poliția Locală Slatina, Adrian Pop.

Pădurea Strehareți se află de mulți ani în atenția hoților de lemne, lucru care a intrat în atenția autorităților. Anul trecut, consilierul local Aurel Roșu a tras un semnal de alarmă în legislativul local cu privire la furturile de arbori din această pădure, arătând colegilor săi că dispariția acestei comori verzi, de care se leagă amintirile a generații întregi de oameni, ar însemna o adevărată catastrofă pentru oraș. Alesul local a pus atunci la dispoziția colegilor săi mai multe imagini foto cu trunchiuri tăiate de hoți.

Pădurea este apărată, însă, în ultimii ani, de polițiștii locali, deși nu se află în obligația lor expresă.

„Nu suntem obligați să facem asta. Cum pădurea se află, însă, pe domeniul public, noi asigurăm acolo paza în spiritul ideii că ne ocupăm de ordinea și liniștea publică. Facem asta tocmai pentru că înțelegem importanța pentru slătineni a aurului verde de acolo”, a subliniat Adrian Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here