Primar din Olt, trimis în judecată de procurori pentru infracțiunea de ȘANTAJ

Achitat, anul trecut, de instanță într-un dosar penal, primarul comunei oltene Izvoarele, Florian Constantin, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina într-un alt dosar. De data aceasta, edilul este acuzat de șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu.

Procurorii slătineni au trimis dosarul Judecătoriei Slatina la sfârșitul anului trecut, cauza fiind înregistrată sub numărul 12661/311/2017.

Achitat, în 12 iunie 2017, de instanță într-un dosar penal, primarul comunei oltene Izvoarele, Florian Constantin, avea să fie reținut,în mai puțin de o lună, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina într-o nouă cauză. De data aceasta, edilul era acuzat de șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu.

Din ordonanţele întocmite de procurori reiese că, începând cu luna octombrie 2016, primarul Florian Constantin a început să o ameninţe pe numita Mihaela-Aurelia Zorlescu, care ocupă funcția de secretar al comunei, pentru a o determina să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014.

„Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat atât prin efectuarea de ameninţări directe cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată”, se mai preciza, atunci, într-un comunicat al Parchetului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here