Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Slatina în primele zile ale noului an

În primele 10 zile a noului de an, polițiștii locali din Slatina au continuat acțiunile privind asigurarea ordinii publice, a unui trafic civilizat, precum și a limitării comerţului stradal neautorizat, depistând zeci de cazuri de încălcare a legii pentru care au aplicat amenzi în cuantum total de peste 11.000 de lei.

Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat un număr total de 51 sancțiuni contravenționale, dintre care cele mai multe au vizat abateri de la legislației rutiere.

„32 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere: 11 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare; patru – pentru staționare neregulamentară; 9 – pentru acces interzis. Două sancțiuni au fost aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis, iar alte șase sancțiuni – pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe străzile municipiului Slatina- lipsă autorizație specială de transport”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Conform prevederilor Legii 61/1991, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, cinci dintre ele pentru consum de alcool în locuri publice, iar celelalte trei pentru injurii, instigare şi provocare de scandal.

Pentru nerespectarea prevederilor HCL nr.490/2014, au fost aplicate alte 11 sancțiuni contravenționale, respectiv trei pentru defrișare de arbori și arbuști de pe domeniul public, patru pentru oprirea autoturismelor în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun și patru sancțiuni pentru parcarea autovehiculelor pe trotuare amenajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here