Un profesor de religie, anchetat de oamenii legii după ce s-a masturbat în fața elevilor din clasă/VIDEO

Anchetă la liceul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, după ce au apărut imagini cu un profesor care s-ar masturba în sala de clasă. Imaginile au fost înregistrate de o elevă, iar cel în cauză este profesor de religie. În urma acuzațiilor, profesorul a demisionat.

Filmarea efectuată de elevă nu este una riguros edificatoare, spun reprezentanții Patriarhiei. Potrivit acestora, profesorul și-a dat demisia din învățământ, dar va rămâne pret până la finalizarea anchetei.

„În acest moment am aflat că persoana respectivă şi-a înaintat demisia din învăţământ. Oricum ar fi fost eliminată de la catedră. Este o persoană care este şi preot în Copşa Mică. Aş mai adăuga că filmarea prezentată în spaţiul mediatic nu este una riguros edificatoare. Numai după ce se vor analiza toate amănuntele culese de comisia respectivă, o comisie care în colaborare cu comisia Inspectoratului Şcolar va analiza filmările şi, bineînţeles, va afla mărturiile celor care au fost de faţă. Până atunci, este nerecomandabil să ne pronunţăm în legătură cu ultima sancţiune care i se va aplica acestei persoane,” a declarat Vasile Bănescu, reprezentant Patriarhie.

Potrivit News.ro, preotul este bolnav de cancer. „Persoana, din câte am înţeles, e bolnavă de cancer, iar pentru un psiholog asta ar putea însemna ceva”, a mai spus Bănescu.

Poliţia şi Parchetul au declanşat cercetări privind acuzele aduse profesorului preot după ce mama uneia dintre eleve a depus plângere.

În urma apariției imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu și, împreună cu Parchetul Mediaș, am demarat cercetări privind circumstanțele producerii acestui incident, în urma anchetei desfășurate urmând a se stabili și încadrarea juridică a faptei. Urmează a se stabili dacă cele declarate se confirmă. Urmează să fie audiați elevii și profesorul în cauză, după care va fi aplicată măsura legală în colaborare cu instituțiile competente pentru a cerceta acest caz. În ultimii ani nu am avut sesizări de această natură, urmează ca în urma consultării cu reprezentanții Parchetului să fie stabilită această încadrare a faptei,” a declarat Elena Welterpurtător de cuvânt IPJ Sibiu.

 

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că în prezent este în desfăşurare o anchetă în cazul profesorului de religie și a cerut public cadrului didactic să îşi dea demisia din sistemul de învăţământ. Potrivit ministrului, eleva ar fi informat diriginta clasei, dar aceasta nu ar fi anunțat conducerea unităţii de învăţământ despre incident.

În momentul de față, comisia de anchetă este la liceu. Am vorbit cu inspectorul școlar de la Sibiu să demareze această anchetă. Din datele pe care le avem pâna acum este adevărat, este preot, profesor de religie, în sistemul de învățământ de 15 ani. Am luat la cunoștință ce declara mama unei eleve, faptul că eleva a informat pe diriginta clasei, dar diriginta nu a informat conducerea școlii, de aceea noi am aflat mai târziu decât presa. Ancheta vizează și această componentă a mușamalizării pe care doamna dirigintă a făcut-o. Ce trebuie să știți este că nu poate ajunge un preot să predea în sistemul de învățământul preuniversitar fără avizul cultului, fapt pentru care așteptăm finalul anchetei. Până atunci public îi cer profesorului să își dea demisia pentru că nu se poate accepta un asemenea comportament al cadrului didactic,” a precizat Liviu Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here