Declarația 600. Tudose: Recunosc că m-a luat și pe mine prin surprindere

Fostul prim-ministru PSD Mihai Tudose a declarat presei, la finalul Comitetului Executiv al PSD, că și pe el l-a luat prin surprindere implicațiile nou introdusei Declarații 600.

„Domnule, eu recunosc că m-a luat și pe mine prin surprindere. Și, după cum foarte bine știți, m-am exprimat și public acum două săptămâni, când le-am cerut și eu, ANAF-ului, să facă ceva în sensul ăsta, să găsească o soluție să nu blocăm toată țara la un ghișeu”, a susținut Tudose în fața jurnaliștilor.

Am discutat ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să adopte o ordonanță pentru amânarea termenul de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declarației 600, cu condiția să găsească soluția ca cei care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați în sistemul de asigurări”, a declarat Liviu Dragnea.

Declaraţia 600, nou introdusă de Guvernul Tudose – prin Ordonanța de Urgență nr. 79 din 8 noiembrie 2017 -, ar trebui depusă, până pe 31 ianuarie, de toți cei care desfăşoară activităţi independente, dar şi de românii care au alte venituri pe lângă salariu (venituri din chirii, din dividende, etc.). În total, ar fi vorba de peste 200 de mii de persoane, potrivit datelor ANAF, dar sunt și voci care spun că, în realitate, numărul este mult mai mare.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here