ÎCCJ a amânat judecarea cererii DNA. Paul Stănescu: DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi a dat neînceperea urmării penale

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat, joi, pentru 8 februarie, discutarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizat şi vicepremierul Paul Stănescu. Instanţa supremă a amânat procesul, deoarece celelalte persoane implicate în dosar nu au avut avocat, informează  agerpres.ro.

Vicepremierul Paul Stănescu afirmă că dosarul a cărei redeschidere o cere acum DNA a fost închis în 2010, după cercetări la capătul cărora procurorii anticorupție au stabilit că nu există nici un prejudiciu în cauză. În cadrul cercetărilor DNA a folosit și experiența unui expert.

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (…). Eu cred ca totul a fost legal”, a spus Paul Stănescu, citat de agerpres.ro.

Potrivit unor surse citate de OLT-ALERT, solicitarea DNA pentru redeschiderea dosarului are la bază rațiuni politice ce au legătură cu formarea noului guvern, din care Paul Stănescu ar urma să facă parte. Punctul de plecare ar fi fost însă informația potrivit căreia actualul vicepremier ar fi putut fi desemnat pentru funcția de premier al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here