Numărul cazurilor de gripă crește în Olt/ Noii bolnavi sunt persoane nevaccinate

Numărul cazurilor de gripă sezonieră a crescut în Olt în ultima vreme, când la nivelul județului au fost înregistrate și peste 1500 de viroze și pneumonii.

Numărul pacienților loviți de gripă a crescut de la doi la șase, ultimele patru cazuri fiind depistate în perioada 15 – 21 ianuarie.

„Cazurile confirmate s-au prezentat la Spitalul Slatina, cu simptomatologie compatibilă cu gripă, respectiv febră cu debut brusc, astenie, cefalee, tușe, rinită, coriză, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul.

În urma rezultatelor de laborator emise de Institutul Cantacuzino București, cele patru cazuri au fost confirmate cu virus gripal tip B. Vorbim de pacienți cu vârste cuprinse între  18 și 87 ani, persoane nevaccinate antigripal”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, dr. Andrei Iordache.

Săptămâna trecută, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 1040 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 56 de internări, dar și 517 cazuri de pneumonii, cu 93 de internări.

Vaccinarea rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică împotriva afecțiunilor de sezon rămâne, spun specialiștii DSP Olt, vaccinarea. Din achiziția Ministerului Sănătății, Oltului i-au fost repartizate 17.939 doze de vaccin gripal pentru vaccinarea grupelor populationale considerate la risc, 15.077 de doze fiind administrate până în momentul de față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here