Român urmărit internațional pentru tâlhărie și crimă, depistat și încătușat în Spania/VIDEO

Un bărbat căutat la nivel internațional de autoritățile române, condamnat pentru tâlhărie calificată urmată de moartea victimei, a fost depistat și încătușat în Spania, în urma colaborării dintre Poliția Română și autoritățile spaniole. Au fost demarate procedurile de aducere în țară a celui în cauză, pentru ispășirea pedepsei.

Bărbatul, de 34 de ani, a fost depistat, la data de 11 ianuarie a.c., în urma activităților investigative desfășurate de polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Române, desfășurate în cooperare cu autoritățile spaniole.  Acesta era urmărit internațional, întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 14 ani inchisoare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, urmată de moartea victimei.

În sarcina acestuia, instanța de judecată a reținut faptul că, în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2016, împreună cu o altă persoană, a pătruns prin escaladarea gardului în curtea unei locuințe, cu intenția de a fura bunuri.

Fiind surprins de victimă, pentru a-și asigura scăparea, a lovit-o cu un par în zona capului, fapt ce a condus la decesul acesteia.

Schimbul de date și informații cu autoritățile spaniole s-a realizat prin intermediul atașatului de afaceri interne român acreditat la Madrid.

O escortă a Poliției Române îl va prelua și aduce în țară, din Spania, în cursul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here