OLT: Exemplu de solidaritate cu cei loviți de NENOROCIRE/ Imagini care mișcă suflete

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Olt, doi polițiști de la Rutieră și directoarea de la Crucea Roșie Olt s-au solidarizat exemplar, joi, pentru a ajuta o familie din localitatea Pleșoiu care, în octombrie 2017, a rămas fără locuință în urma unui incendiu devastator.

Este vorba de familia Tomescu din satul Doba, comuna Pleșoiu, care în dimineața zilei de 15 octombrie s-a trezit cu casa în flăcări. Deși pompierii din Slatina au intervenit în cel mai scurt timp posibil cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, el nu au mai putut salva nimic din locuință, care a ars în totalitate.

Acum familia Tomescu, formată din soț, soție și trei copii minori (două fetițe și un băiețel), locuiește provizoriu în casa unei rude, asta până când noua locuință la care lucrează va fi ridicată. Cei doi părinți se descurcă, însă greu, cu atât mai mult, cu cât capul familiei suferă de afecțiuni care îl fac să poată auzi și vorbi.

Joi, 25 ianuarie, cei patru membri ai familiei lovite crunt de soartă au avut motiv de bucurie, pentru că patru oameni care le cunosc povestea au luat decizia să îi ajute cu ce au putut: îmbrăcăminte, mâncare, dulciuri pentru cei mici, dar și obiecte sanitare pentru viitoarea locuință.

Bunii samariteni sunt Valentin Ciocan, polițiștii Viorel Teacă și Viorel Andrei de la Serviciul Rutie Olt și Simona Capizisu, directoarea Crucii Roșii Olt, cea care inițiază astfel de gesturi bazate pe voluntariat.

Ei nu se vor opri aici, ci vor continua să sprijine familia greu lovită de soartă și în viitor.

În eventualitatea în care povestea familiei Tomescu și imaginile de mai jos mișcă și alte suflete, publicăm aici adresa și contactele Filialei de Cruce Roșie Olt:

SOCIETATEA NAŢIONALĂ DE CRUCE ROŞIE DIN ROMÂNIA
FILIALA DE CRUCE ROŞIE OLT
SLATINA, STR. IONAŞCU, NR. 42

Cont BCR RO17RNCB0200042747810001

Tel./fax: 0349/802983; e-mail: crucearosie.olt@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here