Prejudiciu de sute de mii de lei prin șantaj și camătă/Cazul, în atenția Poliției

Un bărbat bănuit de crearea unui prejudiciu de 550.000 de lei prin șantaj și camătă a fost depistat de polițiștii din Vrancea, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea au reținut un bărbat, de 50 de ani, din localitatea Tulnici, județul Vrancea, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de şantaj şi camătă.

Activitățile investigative în cauză au început în luna septembrie 2017, iar pe parcursul anchetei, la data  de 17 ianuarie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Vrancea au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Focșani și pe raza comunelor Tulnici și Bîrsești, pentru documentarea activității infracționale.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2017, bărbatul ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane din județ, iar pentru recuperarea sumelor datorate ar fi apelat la șantaj.

Prejudiciul estimat, în această fază a cercetărilor, este de 550.000 lei.

Cel în cauză urmează a fi prezentat Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de șantaj și camată.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here