CCR se face scut în fața parlamentarilor găsiţi în conflict de interese. Modificarea Legii privind integritatea, constituţională

Judecătorii Curții Constituționale au respins obiecția de neconstituționalitate referitoare la modificarea Legii privind integritatea în exercitarea funcțiilor publice. Asta înseamnă că parlamentarii găsiţi în conflict de interese în perioada 2007-2013 scapă de interdicţii.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile legii criticate sunt constituţionale în raport cu criticile formulate”, se arată într-un comunicat al CCR.

Astfel, judecătorii au respins o sesizare depusă de PNL. Legea declarată acum constituțională îi exonerează pe parlamentarii găsiți în conflict de interese în perioada 2007-2013. Până acum, demnitarii aflați într-o astfel de situație aveau interdicția de ocupa funcții publice timp de trei ani.

CCR precizează că legea nu afectează hotărâri judecătorești, pentru că în aceste cazuri au fost date doar decizii ale Agenției Naționale de Integritate și că, oricum, în majoritatea cazurilor deja acea interdicție de a ocupa funcții publice timp de trei ani a expirat, motiv pentru care legea nu are, practic, efecte semnificative.

Mulți parlamentari au fost găsiți în conflict de interese pentru că și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here