Declarații de ULTIMĂ ORĂ ale procurorilor în cazul polițistului din Olt împușcat în cap de iubita sa

Polițistul din Olt împușcat în cap, săptămâna trecută, de prietena sa, rămâne în stare extrem de gravă la Spitalul Craiova, iar prognosticul medicilor rămâne, și el, rezervat.

Bogdan Dumitrescu este, în continuare, în comă indusă, potrivit prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Daniela Aspra.

„Colegul nostru (procurorul de caz – n.r.) mi-a spus că (polițistul – n.r.) se află tot în comă indusă”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Daniela Aspra.

Pe de altă parte, femeia care l-a împușcat pe omul legii a fost, între timp audiată, însă procurorul de caz refuză să dea detalii despre declarație, susținând că lucrul acesta ar putea afecta urmărirea penală. Totodată, surse din parchet susțin că nu sunt elemente noi în anchetă deocamdată, ceea ce înseamnă că prietena polițistului a susținut ceea ce a spus și în noaptea nenorocirii, anume că și-a împușcat prietenul accidental, în timp ce se juca cu arma lui personală, un pistol fără piedică.

„Colegul nostru mi-a spus că nu sunt elemente noi în anchetă”, a precizat prim-procurorul adjunct Daniela Aspra.

Polițistul Bogdan Dumitrescu, de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, a fost împușcat, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, de iubita sa după ce aceasta s-ar fi jucat cu pistolul prietenului ei.

Înainte de nenorocire, polițistul a mers cu iubita sa la niște prieteni, unde au servit masa și au consumat băuturi alcoolice. Au plecat de acolo fără să se fi certat, au declarat procurorilor gazdele, martori-cheie în dosar.

„În prealabil, cei doi au mers în vizită la niște prieteni, unde au servit masa și s-au consumat și băuturi alcoolice, după care au plecat. În momentul în care s-a întâmplat fapta erau doar ei doi, în locuința bărbatului. 

După ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, a sunat pe acei prieteni la care merseseră în vizită, și aceștia sunt martorii-cheie care ne-au putut da detalii. Ei ne-au spus că relația dintre ei nu a fost una tensionată. Deci din aceste informații pe care le avem până acum nu putem spune că fapta s-a comis cu intenție”, a declarat, într-o conferință de presă, prim-procurorul Anca Anuța.

Un alt element este acela că polițistul nu a fost împușcat cu arma din dotarea Poliției, ci cu o armă personală, atipică, pentru că pistolul, deținut legal, nu avea piedică. De asemenea, prim-procurorul Anuța a confirmat că polițistul a fost împușcat din spate.

„Arma cu care s-a tras nu era arma din dotare a polițistului, ci o armă personală, un pistol de eu nu am văzut până acum, un pistol care nu are piedică și pe care îl deținea legal.

Când s-a descărcat, arma a penetrat mâna autoarei și, mai departe, a penetrat craniul bărbatului. Împușcătura a fost din spate spre laterala frunții. Deci el era cumva cu spatele la ea”, a precizat șefa Parchetului Olt.

Un al treilea element de care nu se știa este că, înainte de eveniment, în locuința bărbatului, cei doi ar fi consumat băuturi alcoolice.

Bogdan Dumitrescu și tânăra sa prietenă nu avea nu aveau o relație veche, mai susțin anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here