Noi cazuri de gripă în Olt/ Ce fel de persoane cad pradă bolii/ Val de viroze și pneumonii

Noi cazuri de gripă au fost depistate și confirmate în Olt, în prima săptămână din februarie. În total, 17 cazuri au fost confirmate în actualul seson rece. Totodată, în această perioadă au fost înregistrate peste 1.500 de viroze și peste 550 de pneumonii. Peste 170 de oameni cu aceste afecțiuni au avut nevoie de tratament de specialitate în spital. Frecvența îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute a înregistrat o  tendința de creștere cu peste 20% față de media ultimelor trei săptămâni.

Noile cazuri de gripă confirmate, patru la număr, s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripă, respectiv febră cu debut brusc, astenie, cefalee, tușe, rinită, coriza, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul, susțin specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

„În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cele patru cazuri au fost confirmate cu virus gripal tip B. Trebuie să spunem că este vorba de persoane nevaccinate antigripal în acest sezon rece”, a precizat directorul DSP Olt, dr. Andrei Iordache.

În total, 17 cazuri au fost confirmate în actualul seson rece.

În perioada 1 – 7 februarie, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 1545 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 68 de internări, dar și 537 de cazuri de pneumonii, cu 95 de internări.

Vaccinarea cea mai sigură și eficientă măsură profilactică împotriva afecțiunilor de sezon rămâne, spun specialiștii DSP Olt, vaccinarea. Din achiziția Ministerului Sănătății, Oltului i-au fost repartizate 17.939 doze de vaccin gripal pentru vaccinarea grupelor populationale considerate la risc, 16.150 de doze fiind administrate până în momentul de față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here