Scandalul EXPLODEAZĂ în PNL! Se pregătește DEBARCAREA lui Orban? DETALII de ultim moment

Mai multe schimbări din funcțiile de conducere din cadrul structurilor parlamentare, controlate de PNL a declanșat războiul intern în principalul partid de opoziție.

Cele mai multe critici se îndreaptă către liderul liberalilor Ludovic Orban, acuzat că și-a impus în poziții cheie apropiații. Speriat de pericolul unei eventuale divizări a partidului,  Orban ar încearca acum să găsească o cale de conciliere cu aripa Gorghiu, cea mai  afectată de  schimbările impuse, se arată într-o analiză publicată de stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, în jurul Alinei Gorghiu s-ar fi creat o grupare a parlamentarilor nemulțumiți sau afectați de schimbările impuse de conducerea PNL.  Fostul lider de grup, senatorul Ioan Popa,  dar și Siminică Mirea, Iulia Scântei, Daniel Fenechiu, Daniel Zamfir, Iancu Caracotă, Romulus Bulacu și seniorul Leon Dănăilă ar face parte din grupul care ar putea afecta activitatea parlamentară a PNL.

“Inițial, s-a vorbit  chiar de posibilitatea plecării din partid și creării unui nou grup parlamentar, la care să adere și Virgil Chițac, deja plecat din partid.  Dar după ce toată lumea s-a calmat s-a renunțat la această variantă pentru că nu are viitor politic. Preferăm să rămânem  pentru că nu am candidat  ca să  ne retragem dacă o persoană  sau un grup primește sau nu o funcție politică. Avem o istorie  a partidului plină de supărări, urcușuri și coborâșuri pentru diverși lideri. Ne vom concentra în schimb pe proiecte și vom alege să sancționăm deciziile de partid, când  vom  considera că reprezintă un abuz. Ne vom exprima mereu când facem ceva  bun sau  greșit în PNL”, susțin surse din interiorul  acestui grup.

Un motiv al conflictului ar fi încercarea eșuată a fostului lider de partid Alina Gorghiu de a obține debarcarea liderului senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu. La finele anului trecut, Gorghiu ar fi avut inclusiv două discuții cu Orban  pentru a-l convinge pe liderul  PNL să-i ofere sprijinul, acesta refuzând-o.

Ziua schimbărilor din funcțiile de conducere din cadrul Parlamentului a amplificat însă conflictul care ardea mocnit.  În timp ce la grupul de la  Cameră, Adriana Săftoiu  își explica înfrângerea în fața Ralucăi Turcan pentru șefia grupului, prin intervențiile lui Orban printre deputații liberali, la Senat,  Iulian Dumitrescu a dat drumul resentimentelor.  Pentru a  neutraliza definitiv pericolul  pe care îl reprezenta Alian Gorghiu au fost luate o serie de măsuri care au pus mai mult paie pe foc. Acesta ar fi  propus și impus schimbarea ei din delegația APCE cu Răducu Filipescu.

În fața acestor complicații ce ar putea  adânci  și mai mult scindarea în partid, Ludovic Orbancaută  acum soluții de compromis pentru a potoli spiritele înfierbântate

“Cel mai probabil săptămâna viitoare, problema reprezentării PNL la APCE va  fi rediscutată și Alina Gorghiu va fi repusă în drepturi  ca soluție de  împăcare. Nu are nimeni de câștigat dacă proprii  noștri parlamentari vor trece la boicotarea lucrărilor din comisii sau a celor din plen  pe teme cu miză”, au dezvăluit sursele citate.

Sursa: B1TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here