IPJ Olt, record după record: Polițiștii rutieri au făcut PRĂPĂD printre șoferi

Aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 109.000 lei, au fost aplicate, săptămâna trecută, de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt. Totodată, au fost reținute 148 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au organizat, în perioada 5 –  11 februarie, mai multe acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice.

„Polițiștii au acționat pentru combaterea indisciplinei manifestată de pietoni și bicicliști, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii. Totodată, acțiunea a vizat și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și regulile privind depășirea”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 997 de sancțiuni contravenționale, dintre care 52 pietonilor și 77 bicicliștilor, valoarea acestora fiind de 109.114 lei.

„Polițiștii au constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 18 dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto având o concentrație de peste 0,80 mg/L alcool pur în sânge și 2 pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice de sânge”, a mai spus Alexandra Dicu.

Totodată, au fost reținute 148 de permise de conducere, 27 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/L și 35 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 km/h.

În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au retras 31 de certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here