O firmă celebră, căreia i se cere insolvența în instanță, vrea să pună mâna pe afacerile cu deșeuri din Olt

După ce procedura de delegare, prin concesiune, a activității de operare a Centrului de management integrat al deșeurilor de la Bălteni a intrat în linie dreaptă, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco” a deschis, luni, ofertele de prețuri și în cadrul licitației privind colectarea și transportul deșeurilor. În cursă a intrat și firma controlată de familia Prigoană, implicată în mai multe procese și căreia, mai nou, i se cere în instanță insolvența.

Pe acest din urmă contract se bat să câștige licitația o asociere de două firme, respectiv  SC Salubris SA – SC Clean Prest Activ SRL, și SC Rosal Grup SA București, firmă controlată de familia Prigoană.

De ieri, a început să curgă timpul în care prețurile oferite de cele două entități sunt în procedură de evaluare.

Licitația fusese suspendată la solicitarea uneia dintre companiile înscrise în cursă, pentru unele remedieri în documentația de atribuire, după care procedura a fost reluată.

SC Rosal Grup SA este firma controlată de familia Prigoană, chiar dacă, aparent, în documentele oficiale ale companiei nu se mai regăsește decât unul dintre fiii lui Silviu Prigoană, Silvius, care are calitatea de administrator fără puteri executive, membru în Consiliul de Administrație. Se știe însă că, în urmă cu aproape trei ani, acțiunile firmei au devenit acțiuni la purtător. Atunci, celălalt fiu al lui Silviu Prigoană, Honorius Prigoană, deținea 67% din pachetul de acțiuni al companiei, o altă persoană, Dumitru Mihalache, deținea 22% din acțiuni, iar restul de 11% erau deținute de Gheorghe Minea.

În prezent, cele mai multe acțiuni ale companiei sunt deținute de doi proprietari fiduciari, Dan Gabriel Găman și Cătălin Adrian Manciu.

SC Rosal Grup SA este parte în mai multe procese aflate pe rol, majoritatea având ca obiect încuviințarea executării silite. Cel mai recent dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului București în data de 2 februarie, cauză în care o firmă de pază cere insolvența Rosal Grup.

•••

În cazul contractului de concesiune a activității de operare a Centrului de management integrat al deșeurilor de la Bălteni, care face obiectul unei alte licitații, comisia de evaluare a ofertelor ar urma să comunice, în cel mult 45 de zile, conform procedurii, câștigătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here