Zeci de cazuri de gripă în Olt/ Virozele și pneumoniile fac RAVAGII: 3000 de cazuri în doar o săptămână

Noi cazuri de gripă au fost depistate și confirmate în Olt. În total, 35 de cazuri au fost confirmate în actualul seson rece, dintre care 18 au fost înregistrate în prima săptămână din februarie. Totodată, de la începutul acestei luni, în Olt au fost înregistrate 2.000 de viroze și aproape 1000 de pneumonii. Peste 200 de oameni cu aceste afecțiuni au avut nevoie de tratament de specialitate în spital. Frecvența îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute a înregistrat o  tendința de creștere cu peste 35% față de media ultimelor trei săptămâni. În asemenea condiții, accesul persoanelor care au rude internate în Spitalul Slatina a fost restricționat.

Noile cazuri de gripă confirmate s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina și la Spitalul Municipal Caracal cu simptomatologie specifică, respectiv febră cu debut brusc, astenie, cefalee, tușe, rinită, coriza, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul, susțin specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

„În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cele 18 cazuri au fost confirmate, 15 cu virus gripal tip B și trei cu virus gripal tip A”, a precizat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, dr. Andrei Iordache.

În total, 35 cazuri au fost confirmate în actualul sezon rece. De precizat că toți bolnavii de gripă sunt persoane nevaccinate antigripal.

În perioada 1 – 7 februarie, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 2000 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 91 de internări, dar și 986 de cazuri de pneumonii, cu 110 de internări.

În asemenea condiții, accesul persoanelor care au rude internate în Spitalul Slatina a fost restricționat pentru mai multe secții medicale.

Vaccinarea rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică împotriva afecțiunilor de sezon, precizează specialiștii DSP Olt. Din achiziția Ministerului Sănătății, Oltului i-au fost repartizate 17.939 doze de vaccin gripal pentru vaccinarea grupelor populationale considerate la risc, 16.823 de doze fiind administrate până în momentul de față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here