Șefa CSM, reacție în SCANDALUL interceptărilor de la DNA Prahova: Apel la toate instituțiile judiciare

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu, a cerut miercuri urgentarea anchetei deschise după dezvăluirile făcute de fostul deputat Vlad Cosma. 

“În calitate de presedinte CSM îmi exprim profundă îngrijorare. Trebuie reamintit faptul ca potrivit Constitutiei, CSM e garantul justiției. Exista dreptul de a cunoaste adevarul. Încrederea cetățenilor în justiție se construiește, iar responsabilitatea revine statului, prin toți actorii. Instituțiile mass-media au un rol major în sesizarea problemelor, dar clarificarea trebuie să vină din partea instituțiilor statului.

Președintele CSM solicită tuturor instituțiilor din sfera autorității judiciare, ca în limitele legale, care garantează derularea cu obiectivitate a procedurilor și în respectul drepturilor tuturor persoanelor vizate, să urgenteze aceste proceduri, pentru redarea încrederii cetățenilor în actul de justiție și în organele abiliatate să îl înfăptuiască sau în acelea chemate să îl vegheze, potrivit legii, asupra modului de înfăptuire.

Ministerul Public, DNA și Inspecția Judiciară au în aceste împrejurăi, un rol deosebit de important. Ne exprimăm încrederea că profesionalismul celor abilitați să acționeze în aceste împrejurări poate compensa presiunea mediatică a momentului. CSM asigură opinia publică de faptul că este în măsură să gestioneze și să decidă în cadrul mecanismelor prevăzute de lege, în toate ipotezele ce pot rezulta în urma derulării cu celeritate a procedurilor de către autoritățile judiciare de care depinde răspunsul decizional al Consiliului”, a declarat Simona Marcu.

Întrebată ce le transmite politicienilor care cer revocări la vârful justiției, șefa CSM a răspuns: ”Să aștepte derularea mecanismeluor prevăzute de lege”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here