ALERTĂ/Noi cazuri de gripă în Olt/ Boala face RAVAGII peste tot/Alți 5 oameni au murit miercuri

Noi cazuri de gripă în Olt. Este vorba de încă șase oameni care s-au prezentat la spital cu simptomele specifice bolii. S-au înmulțit, de asemenea, și virozele, dar și pneumoniile, numărul bolnavilor ajungând, săptămâna trecută, la aproape 3000 de persoane.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, patru noi pacenți s-au prezentat, săptămâna trecută, la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie specifică gripei, alte două persoane ajungând la Spitalul Municipal Caracal.

„În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cele șase cazuri au fost confirmate, trei cu virus gripal tip B și alte trei cu virus gripal tip A”, a precizat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, dr. Andrei Iordache.

În total, 54 cazuri au fost confirmate, în Olt, în actualul sezon rece. De precizat că toți bolnavii de gripă sunt persoane nevaccinate antigripal.

În perioada 12 – 18 februarie, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 1931 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 82 de internări, dar și 1015 cazuri de pneumonii, cu 150 de internări.

________________________________

Încă cinci decese au fost înregistrate miercuri din cauza gripei. Numărul celor care au murit din cauza virusului ajunge la 45. Ultimele victime raportate erau din judeţele Suceava, Satu-Mare şi Caraş-Severin.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), toate cele cinci persoane care au murit din cauza gripei sunt femei.

1 COMENTARIU

  1. MAI IERI, SPUNEATI ,SA STAM LINISTITI , ASTAZI MOR OAMENI PE CAPETE !!! CARE ESTE ADEVARUL , ASASINILOR ????? CE MAI PUTEM FACE ACUM CU VACCINURILE , ASASINILOR , PE CARE ORICUM NU LE GASIM ????? ATI MARIT SALARIILE SI PENSIILE ARTIFICIAL SI NU MAI AVETI BANI , NENOROCITILOR ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here