Bărbatul din Caracal arestat pentru trafic de minori, Nicușor Popescu, este MILITAR

Bărbatul de 42 de ani din Caracal arestat, mercuri, sub acuzația de trafic de minor se numește Nicușor Popescu și, potrivit Gazeta Nouă, este militar. El a racolat o minoră de 15 ani pe care intenționa să o exploateze sexual în Caracal. În același dosar, un alt bărbat, de 28 de ani, tot din Caracal, este cercetat tot pentru trafic de minori după ce ar fi dus, aceeași minoră, în Spania, obligând-o să se prostitueze. 

Potrivit polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Olt, bărbatul de 28 de ani este bănuit că, în cursul lunii septembrie 2017, ar fi recrutat o minoră, de 15 ani, pe care ar fi transportat-o în Spania și ar fi exploatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei, până în luna ianuarie 2018.

„Celălalt bărbat este bănuit că, în cursul lunii ianuarie 2018, ar fi recrutat-o pe aceeaşi minoră, cu intenţia de a o exploata sexual în municipiul Caracal, județul Olt”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Pe numele bărbatului de 42 de ani a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de minori.

Măsura a fost luată de Tribunalul Olt, la propunerea procurorilor.

„În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. 2 C. pr. pen., art. 226 C.Pr. Pen. Admite propunerea Direc?iei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt nr. 14D/P/2018. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Popescu Nicu?or, în prezent aflat in Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Olt, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21.02.2018, până la data de 22.03.2018, inclusiv”, se arată în încheierea instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here