Reacția Comisiei Europene, după propunerea de revocare a lui Kovesi: Monitorizăm cu îngrijorare evoluţiile împotriva șefei DNA

Comisia Europeană reacționează, vineri, după anunțul privind propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Liderii de la Bruxelles se arată îngrijorați de ultimele evoluții de pe scena politică românească și atrag atenția asupra derapajelor care pot trage România înapoi, la începutul luptei anticorupție.

Comisia urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE, aşa cum au reamintit şi preşedintele CE, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene în declaraţia lor comună de luna trecută. Comisia va urmări evoluţiile procedurilor declanşate împotriva şefei DNA.

În toate rapoartele precedente din cadrul MCV faptul că DNA şi-a menţinut evoluţia în ciuda presiunilor intense a fost văzut ca un semn de rezistenţă. Comisia a mai notat de asemenea în acest raport că, dacă acolo unde presiunile încep să afecteze lupta anticorupţie, Comisia va trece la reanalizarea concluziilor sale din rapoartele precedente.

Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene , arată Comisia Europeană într-un comunicat pentru Digi24.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here